UUTISIA:

Pentusuunnitelmia kevät/kesälle 2023

PENTUEET osiossa, kohdassa M-pentue on nyt julkaistu tuleva yhdistelmä.

M-pentue

Suunnitelmissa pentue, jonka vanhemmat ovat Estefani Ebidix (Steffi) ja Hofmacher Vincent (Vinski).  Odottelen Steffin juoksua helmikuun aikana. Laitan tänne ja Kennel Biloxian face bookiin tarempaa infoa, kun juoksu on alkanut ja treffit lähestyvät. 

Vanhempien sukutaulu: 

Linkki Kennelliiton jalostustietokantaan

Steffi_Vinski.jpgSteffi (Estefani Ebidix)

Steffi_150123_stand.jpg

Steffi_150123_sit.jpg

Steffi on Tsekin tuontinarttu, joka asuu Espoossa. Se sai ensimmäiset pentunsa 2021, mutta ei äitiys tai aikuistuminen sen menoa hidastanut eikä rämäpäisyyttä poistanut. Hyväntahtoisuudesta huolimatta vieraat ihmiset ovat sen mielestä turhia ja ohikulkijoista pitää ilmoittaa, kuten vahtikoiran kuuluu. Oma perhe ja tutut ihmiset ovat tärkeitä ja rakkaita.

Erikoisjälkeä alettiin harrastaa neljän kuukauden iässä ja heti huomattiin, että Steffillä oli siihen lupaavia kykyjä. Nykyään pellolla käydään satunnaisesti. Vaikka Steffin  innostus on säilynyt, emännän viitseliäisyys ei ole riittänyt tosissaan treenaamiseen. Välillä innostusta puretaan vaikkapa hakemalla esineitä metsäruudusta.

Nuorempana treenattiin vähän tottista kotitarpeisiin. BH-koekin odottaa toteuttamistaan. Nyt ollaan molemmat innostuneita Rally-tokosta ja ei tiedä, vaikka joku päivä uskaltauduttaisiin radalle saakka. Steffin mielestä mikä tahansa treenaaminen on kivaa ja palkaksi kelpaa sekä namit että lelut. 

Kesäisin ehdoton ykkönen on veneily ja uiminen, veteen hypätään kallioilta ja kiviltä. Talviaikaan energiaa puretaan palloleikeillä – mitä enemmän lunta sen parempi.

DK MVA, NO MVA, HeW-22, V-22   Vinski (Hofmacher Vincent)

VinskiWinner_171222.jpg

Vinski_Sit.jpg

Vinski on luonteeltaan avoin, ihmisten ja toisten koirien kanssa hyvin toimeentuleva uros. Vinskin kanssa on helppo matkustaa, touhuta ja se osaa myös rauhoittua tilanteessa kuin tilanteessa. Vahtiviettiä ja taistelutahtoa koiralla on tilanteen niin vaatiessa. Vinskin kanssa harrastellaan omaksi iloksemme peltojälkeä, jossa sen työskentely on tarkkaa ja rauhallista. Aktiivisesti harrastamme näyttelyissä käyntiä. Lisäksi Vinskin kanssa käydään paljon metsälenkeillä, jotka ovat erityisesti sen mieleen. Omistajien sanoin, Vinski on oikea herrasmies!

Vinskillä on mittava lista näyttelytuloksia, kuten Tanskan ja Norjan muotovalio, Helsinki Winner 2022 ja Helsinki Voittaja 2022, se on ollut rotunsa paras 12 kertaa. Ryhmäkilpailusijoituksia on RYP1 ja kaksi kertaa RYP 4, tässä vain osa palkintosijoituksista listattuna. 

Yhditelmä on Suomen Hovawart yhdistyksen hyväksymä.

Jos aktiivinen hovawartin pentu juuri tästä yhdistelmästä kiinnostaa, ota yhteyksiä ensisijaisesti puhelimitse Carita +358 405007303 tai carita@kennelbiloxian.fi