UUTISIA:

Seuraavat pentusuunnitelmat
syksylle 2024
Emäkoira on Biloxian Kineks

M-pentue

Aika hurahtanut vauhdilla ja eilen lähti viimeiset pennut omiin koteihinsa. Pennut ovat olleet super reippaita ja kasvaneet tasaisesti. Ovat olleet terveitä koko täälläoloajan. Nyt lauma rakentaa suhteita omiin perheisiinsä ja uusiin koteihin. Kaikki asuvat tässä lähistöllä eli treeni- ja lenkkikaverit ovat lähellä.

Tässä vielä kaikkien viralliset nimet; nartut  Maiara, Magena (bl), Mai, Meilani ja pojat Makya, Minco ja Muraco (bl)

Pennut täyttivät 3vk.  Leikit sisarusten kanssa alkaneet jokin aika sitten, eilen maisteltiin myös ekat jauhelihaherkut..

Pennut täyttäneet jo viikon. Maito maistuu ja painot kolkuttelevat 1kg. Vauhtia tulee päivittäin lisää.

TERVETULOA Biloxian M-pentue !

Meille syntyi 16-17.5 välisenä yönä 7 ihanaa pikkuhoffia. 4 narttua; 3 merkkaria ja1 blondi sekä 3 urosta, 2 merkkaria ja 1 blondi. Painot 500-600 vlillä, äiti ja pennut voivat hyvin.

Ultrassa näkyi pieniä Lapin tuliaisia! Eli nyt sitten ihanaa loppuodotusta Stefulille 

Steffi kävi lemmenlomalla Lapissa Vinski sulhon luona. Pariskunta tapasi toisensa niin tähtitaivaan alla kuin auringon säteillessä, kaikki treffit menivät siltäosin ainakin hyvin. Nyt sitten seuraavat uutiset ultran jälkeen. Peukut pystyyn!

Suunnitelmissa pentue, jonka vanhemmat ovat Estefani Ebidix (Steffi) ja Hofmacher Vincent (Vinski).  

Vanhempien sukutaulu: 

Linkki Kennelliiton jalostustietokantaan

Steffi_Vinski.jpgSteffi (Estefani Ebidix)

Steffi_150123_stand.jpg

Steffi_150123_sit.jpg

Steffi on Tsekin tuontinarttu, joka asuu Espoossa. Se sai ensimmäiset pentunsa 2021, mutta ei äitiys tai aikuistuminen sen menoa hidastanut eikä rämäpäisyyttä poistanut. Hyväntahtoisuudesta huolimatta vieraat ihmiset ovat sen mielestä turhia ja ohikulkijoista pitää ilmoittaa, kuten vahtikoiran kuuluu. Oma perhe ja tutut ihmiset ovat tärkeitä ja rakkaita.

Erikoisjälkeä alettiin harrastaa neljän kuukauden iässä ja heti huomattiin, että Steffillä oli siihen lupaavia kykyjä. Nykyään pellolla käydään satunnaisesti. Vaikka Steffin  innostus on säilynyt, emännän viitseliäisyys ei ole riittänyt tosissaan treenaamiseen. Välillä innostusta puretaan vaikkapa hakemalla esineitä metsäruudusta.

Nuorempana treenattiin vähän tottista kotitarpeisiin. BH-koekin odottaa toteuttamistaan. Nyt ollaan molemmat innostuneita Rally-tokosta ja ei tiedä, vaikka joku päivä uskaltauduttaisiin radalle saakka. Steffin mielestä mikä tahansa treenaaminen on kivaa ja palkaksi kelpaa sekä namit että lelut. 

Kesäisin ehdoton ykkönen on veneily ja uiminen, veteen hypätään kallioilta ja kiviltä. Talviaikaan energiaa puretaan palloleikeillä – mitä enemmän lunta sen parempi.

DK MVA, NO MVA, HeW-22, V-22   Vinski (Hofmacher Vincent)

VinskiWinner_171222.jpg

Vinski_Sit.jpg

Vinski on luonteeltaan avoin, ihmisten ja toisten koirien kanssa hyvin toimeentuleva uros. Vinskin kanssa on helppo matkustaa, touhuta ja se osaa myös rauhoittua tilanteessa kuin tilanteessa. Vahtiviettiä ja taistelutahtoa koiralla on tilanteen niin vaatiessa. Vinskin kanssa harrastellaan omaksi iloksemme peltojälkeä, jossa sen työskentely on tarkkaa ja rauhallista. Aktiivisesti harrastamme näyttelyissä käyntiä. Lisäksi Vinskin kanssa käydään paljon metsälenkeillä, jotka ovat erityisesti sen mieleen. Omistajien sanoin, Vinski on oikea herrasmies!

Vinskillä on mittava lista näyttelytuloksia, kuten Tanskan ja Norjan muotovalio, Helsinki Winner 2022 ja Helsinki Voittaja 2022, se on ollut rotunsa paras 12 kertaa. Ryhmäkilpailusijoituksia on RYP1 ja kaksi kertaa RYP 4, tässä vain osa palkintosijoituksista listattuna. 

Yhditelmä on Suomen Hovawart yhdistyksen hyväksymä.

Jos aktiivinen hovawartin pentu juuri tästä yhdistelmästä kiinnostaa, ota yhteyksiä ensisijaisesti puhelimitse Carita +358 405007303 tai carita@kennelbiloxian.fi