UUTISIA:

Seuraavat pentusuunnitelmat
syksylle 2024
Emäkoira on Biloxian Kineks

H-pentue

Kaikki pennut ovat onnellisesti uusissa kodeissaan ja kaikilla on mennyt oikein hyvin kodeissaan.  

7 viikkoa. Cara mamma lähti takaisin omaan kotiinsa ja vei mukanaan Hantayween heidän lauman jatkeeksi. Tänään perjantaina lähti Halian ja Hiawatha uusiin koteihinsa ja huomenna lähtee sitten Huritt ja Hotah. 

6-7 viikkoa. Vauhti vain kiihtyy, pieniä luonne eroja alkaa olla näkyvissä. Keltapantainen tyttö päätti laajentaa reviiriään kiipeämällä pentuaidan yli ! AIka ketterä tyttö. Ja sen kun hän keksi niin vaikka aita on osittain korotettu, hän löytää kyllä ne paikat mistä pääsee 'vapauteen'. Pentutesti tehtiin, eikä sieä liioin tullut mitään mullistavia yllätyksiä. Vieraita käy paljon ja pennut ovat todella reippaita kaikki. Lapset ja aikuiset, molemmat ovat selvästikin yhtä tärkeitä heille. Cara antaa pennuille hörpyt pystybaarista, ei enää mene makoilemaan ja tarjoilemaan maitoa.

Pentujen nimet, alussa tytöt: Haiwee, Hantaywee ja Honova. Veljet; Halian, Huritt, Howi, Hotah, Howahkan ja Hiawatha.

4-5 viikkoa. Vauhti sen kuin kiihtyy. Nyt viihdytään ulkona pihalla jo puolestapivästä iltaan saakka kun on kivat kelit. Uni maistuu ulkoilmassa hyvin. Pihalla leikkivät, painivat ja juoksevat pitkin pihaa. Vieraita käy tasaisena solkena viikolla ja viikonloppuna, niin lapsia kuin aikuisiakin. Pennut kiipeilevät vierailijoiden sylissä ja tekevät tuttavuutta heidän kanssaan. 

3 viikkoa tuli täyteen lauantaina. Jauhelihaa on maisteltu pari päivää ja sehän on vallan hirveän hyvää herkkua. Pentulaatikon ulkopuolella on oltu jo useita kertoja, ihan omatoimisestikin sinne on siirrytty. Uteliaana ja reippaana tutkitaan pentulaa. Lelut maistuvat ja sisarusten väliset painit lisääntyvät, myös pari pientä pörinää on päässyt ilmoille. Pennunkatsojat ovat alkaneet vierailla meillä ja näin pentujen sosiaalinen elämä on päässyt hyvään vauhtiin. 

Kuluvan viikon aikana pentulaatikkoon laitettiin paperit ja pennelit osaavat hienosti käydä papereilla jo tarpeillaan. Toki 'vahinkojakin' vielä sattuu peitoille mutta pissat pääosin päätyvät papreille. Hampaat ovat kasvaneet mukavasti emän oloa tehdään sen mukaan hiukan tukalammaksi. Sisarusten kanssa hamuillaan toinen toisiaan ja lelut ovat alkaneet hiljalleen kiinnostamaan. Kohta saadaan alkaa maistelemaan jauhelihaherkkua.  

Pennut hoippuvat pentulaatikossa haparilla askelilla kohti emän maitobaaria. Maailma alkaa myös valjeta penneleille, osalla pennuista ovat silmät rakosillaan. Pari tuli myös omatoimisesti pentulaatikosta eilen pois emän tuoksun perässä, tästä se touhu hiljalleen alkaa.

Pennut tänään 1viikko. Painoa on tullut syntymästä lähtien hyvin lisää jokaiselle. Kasvavat melkein silmissä.

Pennut syntyivät 6.8.2016. Meille syntyi 3 merkkiväristä narttua ja 6 merkkiväristä urosta. Pennut ja emä voivat hyvin.

Biloxian Chapawee & Argonium

IMG_0900.jpg IMG_0846.jpg

Cara_face_0895.jpg Pablo_face_0858.jpg