UUTISIA:

Seuraavat pentusuunnitelmat
syksylle 2024
Emäkoira on Biloxian Kineks

C-pentue 2012

Pentueen emä

BILOXIAN ALEGASINA  Zina

zina.jpg biloxian_alegasina_4.jpg

Tulevan pentueen emä on Biloxian Alegasina 'Zina'.

Zina on iloinen ja aina valmis tekemään hommia. Neito syttyy leikkimään helposti ja taistelutahtoa riittää. Zinan kanssa ollaan harrastettu tottelevaisuutta, jonkin verran viestiä ja viimeisin tuttavuus on erikoisjälki.

Näyttelykehissä on tullut jonkinverran käytyä niin kotimaassa, kuin ulkomailla ja saavutuksina mm. BALTJV09, 2xSERT,vasertx3, CACIB, 2xVSP. Zinan luonnetestitulos 140 pistettä.

Tulevan pentueen isä on Pirrelina Dexter 'Perttu'

pirreliina_dexter_32.jpg perttunen3.jpgNäyttelyitäkin on tullut muutamia käytyä ja niistä on saatu mukavia arvosteluita: Pertulla on Suomesta yksi vara-serti ja vara cacib. Perttu on myös sijoittunut luokassaan Tervakosken erikoisnäyttelyssä molemmilla osallistumiskerroillaan; 2010 isojen urospentujen III ja 2011 nuorten urosten IV. Lisäksi Tallinnasta on tuomisina 2x jun-serti, 2x ROP-junior ja yksi ROP titteli.

Pariskunnan lempi on leiskunut useaan otteeseen Äitienpäiväviikonloppuna ja nyt toivotaan, että asiat menevät loppuun saakka hyvin ja saisimme Biloxian C pennut maailmaan heinäkuussa. Kun olemme käyneet ultrassa, laitan tänne uusia kuulumisia. 

Alegasina kävi tänään 7.6.2012 ultrassa ja siellä näkyi monta pientä hovawartin pentua kasvamassa !  Tämä tarkoittaa sitä, että Biloxian C-pentue syntyy heinäkuun puolenvälin aikoihin.

 

Pennut ovat syntyneet ! Meille tuli 1 blondi tyttö ja 2 merkkarityttöä sekä 1 blondi- ja  1 merkkaripoika. Pennut ja äiti voivat hyvin.

16.7  Painot nousseet kaikilla hienosti, kaikki ovat kovia syömään.

23.07  Blondi tytön silmät ovat auenneet ja lilan tytön silmät ovat myös raollaan eli pentusten ympärillä oleva maailma alkaa avautua heille enemmän. Kilon painoraja on ylitetty kaikkien osalta viikonloppuna ja ruka maistuu. Ensimmäisiä hoippuvia askeleita on myös alettu ottaa viikonlopun aikana.  

7.8  3vk täysi ja neljättä mennään vauhdilla. Jauheliha ateriat tulleet tutuksi ja herkku maistuu niin, että sormet meinaavat mennä mukana ! Pihalla ollaan oltu muutamina päivinä tutustimassa ja sisätiloissa reviiri on laajentunut ison aulan puolelle sekä vierailuja muualle alakertaan on tehty. Aluksi hiukan jänskätti, mutta nyt mennään häntä tötteröllä ja haistellaan ja tutustutaan kaikkeen uuteen. Biory on odottanut innolla päästä tekemään lähempää tuttavuutta pentujen kanssa ja tänään osa pennuista tutustui 'isoon siskoon' .

15.8  4-5vk.  5vk huomenna täysi ja toisen matokuurin aika. Ruoka maistuu ja pihalla on kaikkea mielenkiintoista maisteltavaa, haisteltavaa, leikittävää ja tutkittavaa.. Pennut ovat 'vallanneet' koko alakerran ja sosiaalistaminen Bioryn, Akiran ja Tibin kanssa on täydessä vauhdissa. Biory on tosi hyvä hoitotäti, se paimentaa pentusia ja on tosi kiinnostunut niistä. Zina päästää vielä muutamia kertoja vuorokaudessa tissille vaikka nappularuokaakin tulee jo 4;sti päivässä. Vieraita on käynyt tasaseen tahtiin leikittämässä pentuja. 

29.8  6-7vk.  7vk huomenna täysi. Vauhtia piisaa, kaikki ovat iloisia ja villejä hoffin alkuja. Hampaita käytetään erityisen paljon ja lauma on tähänastisista pennuista mielestäni vilkkain! Ehtivät hetkessä jokapaikkaan, osa saa jo hoffihepuleita. Biory ja AKira ottaa nykyisin etäisyyttä laumaan kun ovat niin villejä varsinkin jos on enemmän kuin 1 pentu heidän jaloissaan. Zina antaa edelleen parit hörpyt, mutta selvästi hammasta purren.. Kyllä nuo naskalit ja imu tuntuu varmasti nisissä !

Pentuaitaus oli laitettava viimeviikolla paikalleen, kun pennut alkoivat painella nurmialueen ulkopuolelle sellaisella vauhdilla ettei enää perässä pysynyt.. Vaikka onhan noista pari löytänyt tiensä vapauteen myös aitauksesta, kerran kun löytää sopivan raon niin pitäähän sitä toistekin käyttää hyväkseen.

Kelit ovat olleet suotuisat ulkona olemiseen eli pennut ovat olleet melkein päivät kokonaan ulkona, illalla sitten 20 jölkeen vasta niitä saa metsästellä sisätiloihin..

Pentusten nimet ovat

Coahoma   blondi tyttö,  Chapawee  pinkki tyttö, Catori lila tyttö,  

Chayton  blondi poika ja Chogan merkkari poika

 

3.9  Merkkaripoika on vielä peruutuksen vuoksi vapaana eli rakastavaa ja mielellään harrastavaa kotia vaille on vielä mahdotoman sympaattinen Chogan poika !!

21.09  Kaikilla pennuilla on mennyt oikein hyvin uusissa kodeissaan. Chayton harjoittelee jo raunioradalla ja Chogan ja muut ovat harjoitelleet ruudussa jäljen alkeita, osa käynyt jo pellollakin treenaamassa. Hienoa kun pennelit ovat saaneet aktiivisia omistajia !

Chogan poika on vielä kotosalla, mutta eiköhän pojankin reppua aleta kohtapuoliin pakkaamaan. Zina on vieläkin leikkinyt pentujensa kanssa ja katsoo hienosti niiden perään kun ovat täällä hoidossa tai leikkimässä.

Yhdistelmä on SHWY:n jalostustoimikunnan hyväksymä.

Jos etsit itsellesi harrastuskaveria ja tuleva yhdistelmä kiinnostaa niin ota yhteyttä !

Carita  040 5007 303 / carita@kennelbiloxian.fi