UUTISIA:

Seuraavat pentusuunnitelmat
syksylle 2024
Emäkoira on Biloxian Kineks

D pennut

               Biory & Eniz                                         

yhteiskuva.jpg

Biloxian Biory

Eniz von der Wassernixe

26.8_hoffilehti.jpg

eniz_von_der_wassernixw__elok.2013.jpeg

s. 20.9.2010 Kirkkonummi

Lonkkatulos A, Silmät terveet. Pentue on Bioryn ensimmäinen

s. 13.3.2011   Itävalta

Lonkat B, Silmät terveet. Pentue on Ernon ensimmäinen.

   

Donoma  'Diwa'

biloxian_donoma__01.14.jpg                                        

JV-14

om. T.Tenlenius, Nummela

Lonkat  A/A

Terveet silmät

Emä Tenquard's C-pennuille

Dichali  'Dika'


biloxian_dichali_6kk.jpg

Hyvinkää          

Lonkat A/A

LT. 188p

Dani

biloxian_dani_6kk.jpg

                                                 

   

BH, EK2, HK1

om. A.Hatunpää, Pornainen  

Lonkat A/A

Terveet silmät

LT. 157

           

Delsy   'Sulo'

   biloxian_delsy_6kk.jpg             

         

om. J.Nieminen, Vantaa

Lonkat A/A

Terveet silmät

LT. 113p

Dakota  'Daksu'

       biloxian_dakota_6kk.jpg             

   

om. L.Nupponen, Vantaa    

Lonkat A/A

Terveet silmät

LT.               

Dyami  'Nasdaq'

biloxian_dyami_6kk.jpg

       

   

om. P.Kuosmanen, Kauniainen    

Lonkat A/A

Terveet silmät

LT. 155p    

Isänä Senita L-pennuille sekä Milahow R-penuille  

Dowan  'Domi'

biloxian_dowan.jpg

 

BH, TK1

om. K.Laine, Vantaa

LT.189p.    

Kivespuutos            

Dohosan  'Ronny'

dohosan.jpg

       

om. P. Koskinen Tuusula                                        

Diwali   'Dawi'

  

biloxian_diwali_6kk.jpg        

   

JV-14

om. M.Takala, Espoo              

Lonkat C/B

Terveet silmät

LT. 133p.  

Kilpirauhasen vajaatoiminta         

Dyani  'Didi'

                           

            

biloxian_dyani_6kk.jpg

   

 

om. R.Eklund,

Kirkkonummi

Lonkat A/B

Terveet silmät

LT.155p.

Biloxian Biory -KoiraNet-    -Bioryn kuvia-

Lonkat: A/A Kyynäret: 0/0 Silmät terveet

Biory on iloinen ja leikkisä narttu, joka tykkää kaikenlaisesta puuhastelusta. Sen kanssa on tehty peltojälkeä sekä tutustuttu haun ’saloihin’. Nuorempana käytiin myös agilityssä, joka olisi ollut ketterän ja nopean Bioryn laji, mutta kaikkea ei voi eikä ehdi puuhastella, vaikka mieli tekisikin.Biory on kaikkien kaveri, joka pitää myös lapsista. Taistelutahtoa löytyy ja se jaksaa touhuta lempilelunsa reikäpallon kanssa loputtomiin. Neito vahtii myös tiluksiaan ihan kiitettävästi.Näyttelyissäkin on jonkin verran käyty ja ihan mukavasti on mennyt. Biory on Saksa-Tsekki yhdistelmästä ja tulevien pentujen isä on Itävalta-Tsekki yhdistelmästä eli linjoissa löytyy uutta verta tänne meille Suomeen. Odottelen Bioryn juoksua alkavaksi maaliskuun-huhtikuun aikana eli pennut ovat siten luovutuksessa kesän lopulla.

Eniz von der Wassernixe ’Erno’ -KoiraNet-   -Ernon kuvia-

Lonkat: B/B Kyynäret: 0/0 Polvet ja silmät terveet

Erno on erittäin energinen , vilkas ja touhukas nuori uros. Ernolla on vain ON/OFF vaihde eli välimuotoa se ei tunne, joko mennään 100 lasissa tai sitten nukutaan yöunilla. Ernon kanssa on kiva harrastaa ja tehdä asioita, koska toinen on aina täysillä mukana ja oppii asioita erittäin hyvin, joten voin vain todeta, että fiksu on ja joskus liiankin fiksu. Erno omaa erittäin hyvän nenänkäytön mikä on tullut ilmi peltojälkeä treenatessa. Pellolle mennään intoa puhkuen, mutta jäljellä tekee erittäin hyvää ja rauhallista työskentelyä. Lajiksi mitä harrastamme olemme valinneet suojelun ja sitä olemme treenanneet ihan pennusta asti. Ernon maalimiehenä on koko ajan ollut Esa Tapio. Maalimiehen arviointi Ernosta on, että Erno omaa vahvat viettialueet. Saalisviettiä löytyy ja puolustusvietti on vielä tällä hetkellä olemassa oleva, koska Erno on vielänuori ja se ei ole kehittynyt ihan täyteen mittaan. Hermot ovat kuulemma liiankin hyvät.Vuosi sitten keväällä kävimme Itävallassa suorittamassa NZB:n (=juniorijalostustarkastus) ja se meni varsinmallikkaasti Ernolta ja muilta Ernon sisaruksilta. Oli erittäin tasainen pentue tosin Erno taisi olla sieltä vilkkaamasta päästä. Tänä vuonna tarkoituksena olisi käydä ainakin luonnetestissä ja muut karkelot katsotaan tilanteen mukaan.

             

D-pennuilla

Kaikki on sujunut uusissa kodeissa hyvin, hampaat vaihtuneet ja vauhtia piisaa! Osa kävi syksyn aikana ahkerasti tekemässä jälkiä pennuilleen ja osa taas hakuili hakumetsässä. Todella hienoa, että pennut pääsivät koteihin missä on ahkeria ja aktiivisia ohjaajia.

Kaikki pennut ovat löytäneet ihanat ja rakastavat kodit itselleen, koti on hiljentynyt pikkutassujen töminästä.  Suurinosa pennuista jäi tähän lähelle eli ne pääsevät rälläämään ja treenailemaan keskenään usein ! Ja mikä hienoa niin itsekin pääsee seuraamaan niiden kehitystä ja kasvua läheltä.

8viikkoa

Väki alkanut vähentyä, 3 pentua lähti heti perjantaina ja viikonlopun aikana sitten 3 lisää. On tosi outoa kun lauma pieneni ja hiljeni samalla..  Vauhtia riittää pienemmälläkin porukalla, mutta se ei ole niin jatkuvaa, nyt hammastellaan ja painitaan jäljellä olevien sisarusten kanssa enemmän.

Pakattiin Anun ja Kirsi mummin kanssa yksi kaunis päivä pennelit Mersun takabaxiin ja ajettiin isolle pellolle pitämään lystiä. Biory irrotteli siellä hoffihepuleissa pitkin peltoa ja pennelit koittivat välillä pysyä mamman perässä.. Kaikki olivat tosi uteliaita, tutkivat peltoa ja sukeltelivat korkeassa heinikossa ja osa lähti viipottamaan hyvinkin kauas ilman huolta häivää.. Biory piti mukavasti laumaa kasassa minkä omilta hepuleiltaan ehti.

7viikkoa

Hanna kävi tarkastamassa ja siruttamassa pennut, kaikki on terveitä pieniä hoffin alkuja.

Aika on rientänyt vauhdilla. Pennut viettävät päivät ulkona leikkien ja nukkuen. Paljon vieraita käy melkein päivittäin ja pennuilla on paljon ihailijoita.

Pentutesti on myös tehty ja nyt voi alkaa miettimään mikä pentu menee mihinkiin perheisiin.

Biory leikkii pentujensa kanssa niin pentulassa ja ulkona tarhassa. Maanantaina on el.lääkri tarkastus.

Tässä pentujen viraliset nimet:

Tytöt:  Donoma, Dyani

Pojat: Dichali, Dani, Delsy, Dakota, Dowan, Dohosan, Diwali, Dyami 

4 viikkoa tuli täyteen viime perjantaina ja paljon uusia asioita on tehty sen jälkeen. nappulat on tullut ruokavalioon ja se maistuu kaikille oikein hyvin ! Ulkona patiolla ollaan vietetty useampi tunti painien ja nukkuen. Pentulaatikko purettu pentulassa kun siellä ei enää viihdytty vaan haluttiin väljemmille vesille. Kaikki ovat tosi reippaita ja energisiä. Välillä kuuluu kovia pärinöitäkin kun pitää laittaa sisko tai veli ruotuun..

5.8  Jauheliha herkkua tarjoillessa meinaa mennä sormet matkassa, niin paljon pennelit rakastaa sitä. Ahnetta porukkaa kuten kaikki edeltäjänsäkin!

Pentulaatikon ulkopuolinen elämä on tullut myös hiljalleen tutuksi. Yksitellen käyvät palluteltavina kodin muissa tiloissa.

Viraita käy ihastelemassa penneleitä.

1.8  Pennut 3vk

Päivitykset myöhässä, kun kone teki lakon.. Mutta nyt homma ajan tasalle!

Pentujen silmät ovat auenneet viime maanantaina, hampaat puhjenneet ja meno on jo vauhdikasta. Pennut hamuavat toisiaan, välillä tapporavistavat kaveria ja läpsivät tassuilla toisiaan. Painoa tullut kaikille tasaisesti hyvin ja kaikki on hyvin. 

Huomenna matokuurin aika, samoin viikonloppuna herktellaan ensimmäiset jauhelihat.

Ensimmäiset pennunkatsastajat ovat käyneet jo tutustumassa pentusiin.

15.7. Pennut 3vrk.  Painot ovat nousseet hienosti, sisarukset 617 - 720gm haitarissa, pikku poitsu kirii muita kiinni, tänään iltapäivällä paino oli jo yli 500gm.

Syömistä, unta ja pienoista vikinää, siinäpä kaikki mitä tällä erää laatikosta kuuluu. Biory pysyy tiiviisti pentulassa, pikaisesti käydään pissalla ja hädällä ulkona ja U käännöksen jälkeen valtavalla vetämisellä takaisin penneleiden luo. 

_____________________________________________________

Pennut syntyivät 11-12pvä välisenä yönä. Sieltä tuli 2 narttua ja 8 urosta, kaikki merkkivärisiä.

Biory äiti hoitelee pentusiaan hyvin; syöttää ja huoltaa niitä.