UUTISIA:

Kineks ultrattu tiineeksi. Pennut syntyvät elokuussa

Biloxian Biory     

(Akira v d Zwergpiraten X Daniels Jack Sédedab)

Biory on 6-vuotias iloinen ja leikkisä narttu, joka on aina valmiina yhteiseen tekemiseen.  Pallo- ja keppileikkejä se jaksaisi loputtomiin. Bioryn mielestä on ihanaa taistella kepeistä, patukasta ja kaikenlaisista leluista ihmisen kanssa, taistelutahtoa riittää ja sitä se on periyttänyt myös aiemmille pennuilleen.  Kesällä uiminen ja veteen hyppiminen laiturilta on hauskaa frisbeen perässä. Biory on hyvin ihmissosiaalinen koira, mutta toisten narttujen kanssa voi tulla sanomista jos vastapuolella on dominoiva koira.

Bioryn kanssa on harrastettu hakua ja käyty myös joitakin kertoja pellolla jäljellä. Kompaktin kokonsa vuoksi sen kanssa voisi harrastaa mitä PK- lajia vain. Näyttelyissä käydään, kun kasvattaja-omistaja aktivoituu ja useimmiten meitä näkyy ulkonäyttelyissä. Omistajan mielestä siellä on mukavampi käydä kuin ahtaissa sisätiloissa.

Biory on suvultaan Saksa-Tšekki linjainen ja se on Biloxian D- ja G pentueiden emä. D-pentueen koirat on kaikki luonnetestattu ja tulokset ovat näkyvissä KoiraNetissä, osalla pennuista on jo koetuloksiakin.

 

Uskihoff´s Demon

(Uskihoff´s Ballade X C.I.E, DKV-12, LTV-13 Senita Caballero)

Demon, kavereiden kesken Piru, on 4-vuotias. Se asuu lehmätilalla, missä on myös hevosia. Neljän koiran laumassa se on ehdoton johtaja ja se pitää omaan jämäkkään ja rauhalliseen tyyliinsä laumasuhteet tasapainossa.   Piru on omistajansa mukaan rautainen käyttökoira ja myös ihana, iloinen lemmikki. Vaikka sen kanssa tehdään paljon töitä, se on aina hyvätuulinen ja energinen ja halukas touhuamaan koko perheen kanssa.

Parempaa koiraa ei omistaja voisi toivoa. Välillä yhteistyön kanssa on haasteita koska koiralla on aika suuri oma tahto, mutta Pirun meriitit erikoisjäljeltä puhuvat kuitenkin puolestaan koiran työmoraalista. Piru voitti hopeaa Palveluskoirien Erikoisjäljen SM kilpailuista viime syksynä ja se oli hovawarttien Vuoden palveluskoira 2016. Piru palasi viikko sitten erikoisjäljen (IPO-FH) MM 2017 kilpailuista Sloveniasta, jossa sen kahden päivän yhteenlaskettu tulos oli upea ykköstulos, 180 pistettä / 200pisteestä. Kilpailuun osallistui 58 koirakkoa 25:ä eri maasta ja Pirun sijoittui kilpailussa 17:nneksi, ollen Suomen joukkueen paras koira. 

Odotettavissa on taisteluhaluisia, leikkisiä ja sosiaalisia pentuja joiden kanssa voidaan harrastaa laaja-alaistesti eri lajeja.