UUTISIA:

Seuraavat pentusuunnitelmat
syksylle 2024
Emäkoira on Biloxian Kineks

Argonium, Pablo

Pablo muutti luoksemme Sippolan Ranchille hieman yllättäen 3 -vuotiaana. Muutos Paapolle oli  melkoinen, kun yksin elämään tottunutta sisäkoiraa vastassa oli toistakymmentä koiraa. Kuitenkin Paapo tottui kuvioihin ja menoon hienosti, ensin oikein oppineesti nöyrästi ja lopulta osoitti laumalle vahdin tulleen tontille ja muut voivat ottaa löysin rantein.

Pablo on energinen ja touhukas kaveri, joka on aina valmiina liikkumaan ja puuhailemaan. Koska meillä on valjakkokoiria tontti täynnä, niin Pablollekin etsittiin sopivat valjaat ja lähdimme opettamaan eteenpäin menemistä voimalla ja vauhdilla. Nykyisin Pablo vetää 2-6 koiran valjakossa ja tarkoitus on muutamat kisatkin heittää. Pablo on valjakossa varsinainen työmyyrä, joka ei luovuta ja valita, vaan puskee vaikka läpi harmaan kiven.

Koiralaumassa Pablo on omanlaisensa. Se ei haasta riitaa, ja jos joku vähän uhkailee, Pablo joko poistuu paikalta tai heittäytyy pelleksi. Tästä syystä kukaan ei Pabloa ota vakavasti. Pablo toimii oppi-isänä ja seuralaisena niin pienille pennuille kuin kiukkuisille vanhoille akoille.

Omia ihmisiä ja perheen lapsia Pablo rakastaa täydellä sydämellä, ventovieraat eivät juuri hetkauta suuntaan, eikä toiseen, kunhan oma väki on paikalla. Kukaan ei ole vielä ohi tästä vahdista luvattomasti mennä.

Parhaat puolet Pablossa on ehdottomasti työmoraali, aina pilke silmäkulmassa -asenne, sekä vankkumaton luottamus. Pablo ei jättäisi omaa porukkaa pulaan missään tilanteessa ja on tilanteessa kuin tilanteessa tasaisen itsevarma. Huonoimmat puolet sitten ovat se sama pelle, joka välillä pitää kaikkia pilkkanaan nauru naamalla. Huumoria on yhteisen taipaleen aikana tarvittu!

Luonnetesti oli kaikin puolin onnistunut ja Pablon tasainen ja itsevarma luonne tuli hienosti siinä esiin (kuin myös se pelle, joka ei mitään ota tosissaan. Taisi Pablo testata samalla tuomareita, kun tuomarit Pabloa…). Näyttelyissäkin on käyty sertin ja ropin verran ja onpa tullu luvattua, että mennään toistekin!